viernes, 19 de agosto de 2011

Ruinosament fangós!




El temps ens ha donat una treva! Després de passar un dia de pluja i més pluja a San Ignacio (Misiones) avui finalment hem visitat les ruïnes jesuítiques de San Ignacio Miní (anomenada reducción), declarada juntament amb d'altres sis, patrimoni de la humanitat. Al segle XVI van ser un assentament dels jesuites que van 'evangelitzar' tot el territori sud-americà on residia originàriament la comunitat guaraní (actuals territoris de Paraguay, Argentina-Misiones i Brasil). Van construir multitud d'aquest tipus de poblats de fins a 2000 habitants, amb construccions imponents de pedra enmig de la selva, que oferien una seguretat als indígenes enfront tribus rivals, la fam i d'altres amenaces però per contra també pagaven un alt preu com era la renuncia a part de les seves costums i a la seva llibertat. Adentrar-se en aquest paratge fa resorgir històries del passat, del significat de les colonitzacions, de la seva repercussió i aixó, si més no, t'ensenya.
La tarda ha estat fangosa. Amb BTT llogades hem recorregut part dels voltants del poble, però l'acumulació d'aigua era tan gran, que els camins d'argila s'havien convertit en un fangar de campionat. La Kris crec que tardarà dies en agafar un altra bici.. glups! No hem pogut fer la ruta prevista al parc de Teyú Cuare però la visita a la casa de l'escriptor Horacio Quiroga també ens ha mostrat un racó salvatge i de bogeria.
La darrera nit al Hostel Adventure hem compartit sopar amb la resta de turistes i autóctons amb la llar del foc escalfant-nos, xerrant i jugant al Associetto!! Sísí la versió personalitzada del Coloretto que està traspassant fronteres!
Demà marxem amb bus cap a Iguazú i allà ens espera més aigua en forma de catarates! També hi haurà un nou company d'aventures, el Porti! Ens retrobem aviat, mentrestant us deixem algunes imatges del dia!

1 comentario:

  1. Que guai saber de vosaltres! me'n alegra saber que esteu tan bé. Veig que aneu acumulant històries que explicar, així m'agrada! Un petó molt gran per les dues i gaudiu cada moment!!

    ResponderEliminar