lunes, 22 de agosto de 2011

Riu avall!









Estem al nord! Fa dos dies que hem arribat a Puerto de Iguazú. A l'arribar des de San Ignacio, ens vam situar al hostel i vam aprofitar per fer una visita nocturna al Hito argentí, punt fronterer amb Paraguay i Brasil separat pels rius Paranà i Iguazú. A Puerto d'Iguazú, l'endemà ens vam trobar amb el tercer integrant a partir d'ara de l'expedició: el Porti, que venia d'una tour sud-americana d'un mes força interessant (Panamà, Costa Rica, Nicaragua,...).

Hem canviat la pluja de San Ignacio per l'aigua de les catarates d'Iguazú. Ahir, entre temporal d'aigua i temporal d'aigua, vam poder arribar-nos a les catarates d'Iguazú (pel costat argentí) on vam disfrutar dels corrents d'aigua tenyits de color marró que corrien pel riu Iguazú per caure al buit i renéixer imponents per continuar kms i kms enllà. Passaven 12.000 m3 per segon i aixó va provocar que hi haguéssin zones de passarel·la tancades al pas per seguretat. Va ser del tot impresionant admirar la força de l'aigua!

I avui, hem repetit però aquesta vegada, des de la vessant brasilera. La pluja ens ha acompanyat i l'acumulació d'aigua als naixements dels rius ha provocat que l'explosió d'aigua fos molt i molt espectacular. La 'garganta del diablo' s'imposava al nostre davant amb un so atronador i una furia colossal on milers i milers de litres impactaven amb una 'esquitxada' descomunal que impregnava tota la zona d'una boirina blanca. El passeig per les passarel·les ha fet que acabéssim ben xops!

La monstruositat d'aquest paratge et deixa sense paraules i més al veure-ho amb la força que l'hem vist. A banda de les catarates 'de facto' (aquelles que surten a les postals) s'havien format amb les darreres pluges una línia de catarates salvatges on l'aigua s'obria pas per tornar-se a agrupar per fer camí riu avall.

La pluja no ens deixa d'acompanyar però no ens impedirà continuar descobrint racons inoblidables com el d'aquests dies.

A meitat de setmana continuarem ruta circular en direcció a BBAA, però abans potser farem parada a algun altre 'poble amb encant' com ara Rosario.

Avui ens despedim de vosaltres amb una refrescant abraçada. Ja comencem a trobar a faltar la calor de la nostra terra i la vostra també!! ;P


No hay comentarios:

Publicar un comentario